Shanghai – Konstanca konténerjárat

A "Xin Shan Tou" nevû, 4.250 TEU-s konténerhajóval beindult október 11.-én az "Asia – Black Sea Express" (ABX) vonaljárat Shanghai és Konstanca között. Az üzemeltetetõ a China Shipping Container Lines (CSCL), a világ hatodik konténeroperátora, melynek flottája 154 hajót foglal magában (összes kapacitása 439.206 TEU, a hajók átlagéletkora 2,66 év).

A CSCL a China Shipping mamut hajótársasághoz tartozik, melyet 10 éve hoztak létre és ma már 30 hajótársaságot tartalmaz, összesen 440 hajóval. 

Az "Asia – Black Sea Express" heti rendszerességgel mûködik, összesen 7 db 4.250 TEU-s hajóval, melybõl a CSCL 4 hajót biztosít, a ZIM, az YML és a K-Line egyet-egyet. A hajózási idõ Shanghai és Konstanca között 25 nap, Konstanca és Shanghai között 21 nap. 

Az ügynöki feladatokat a China Shipping (Románia) Agency biztosítja, mely a kínai csoport (55%) és a román Transatlantic Shipping and Trading Lrd. (45%) közös vállalkozása. Az operátori feladatokat a Constantza South Container Terminals (CSCT) látja el mint a DP World nevû óriás konstancai kirendeltsége. A színvonalas feladatellátás céljából 2008-ban a DP World 72 millió dollár értékû fejlesztést szándékozik a konstancai terminálban megvalósítani.

(Cuget Liber, 2007. október 12.) 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s