Tervezett Konstanca-Krems konténerjárat

Egy február 12.-ei értesülés szerint, a Touax Rom (francia tulajdonú, konstancai székhelyû folyami operátor) 2008 közepétõl 144 TEU-s bárkákkal szeretné beindítani a rendszeres konténerjáratot Konstanca és Krems között, megállóhelyekkel Bécs, Budapest és Belgrád kikötõiben.

A Touax jelenleg 44 fuvareszközzel tevékenykedik a Dunán, valamint az Eurobulk-kal közösen még 79 fuvareszközt mozgat a Rajnán azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a Rajna és a Duna a keleti piac és a nyugati piac között lendítse fel a forgalmat. A Touax jelen van még Franciaországban a Rajnán, Szajnán és a Rhone-on, valamint Dél-Amerikában a Mississippin és a Paranán.

A párizsi székhelyû Touax csoportnak a nettó profitja 40%-kal növekedett a tavaly. A profitot többek között a konténerforgalom számára épített fuvareszközökbe fektették, ebbõl a Dunára 24 db-ot szántak. 2008 júniusától 12 fuvareszközt adnak át az újonnan induló vonaljárat számára.

A  Touax Rom 800.000 tonnát mozgatott a Dunán. A teljes Touax flotta 207 fuvareszközt foglal magában, összesen 422.000 tonna kapacitással. Az 1853-ban alapított Touax-ot a tõzsdén jegyzik, ismertsége a folyami operátori tevékenysége mellett a vasúti teherkocsik és a konténerekhez kapcsolódó bérletre és lízingre is kiterjed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s