Szakmai találkozó a dunai konténerszállítás fejlesztéséről

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége és a Constantzai Kikötő Magyarországi képviselete szakember találkozót szervezett a dunai konténerszállítás fejlesztésének érdekébe.
A találkozó viszonylag szűk körben (22 fő részvételével) zajlott le a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt Dísztermében. A magyarországi meghívottak mellett, a találkozón a forgalmat meghatározó dunamenti logisztikai vállalatok első számú vezetői is részt vettek (pld. Helogistics, Agent Plus). A megnyitó beszédet Fülöp Zsolt, az MLSZKSZ elnöke mondta.
A résztvevők előadásokat hallgattak meg a Szabadkikötőben működő kombiterminál fejlesztéséről, a kombiterminálban működő Maersk tapasztalatairól, a Helogistics által működtetett dunai konténerjáratról, a román, illetve a szerb partnerségi együttműködési lehetőségekről.
A találkozó hasznosságát az is bizonyítja, hogy kiindulva az előadások tartalmából és a kialakult párbeszédből, a zárszóban az MLSZKSZ elnöke kifejezte a találkozó rendszeres (évenkénti) megismétlésének szándékát is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s