A konstancai kikötő méri a magyar mezőgazdasági idény pulzusát

A Konstancai kikötőt kezelő vállalat részt vesz a 8. Baja Grain Partnership c. konferencián, mely június 8-9. között zajlik Magyarországon, Baján. A Baja Grain Partnership már hagyományosnak számít, 2009-től rendezik meg. Az esemény szervezésének kezdeményezése egy olyan keret létrehozásához kapcsolódik, mely a gabona forgalomi partnerségek kialakítására ad lehetőséget román, magyar és szerb viszonylatban, találkozási lehetőséget biztosít a Konstancai- és a Bajai kikötőt használók számára.

A konferencia témái tükrözik az idei trendeket, a becsült termést, a kapacitásokat, az eladói és vevői szándékokat és a piaci árakat. A Konstancai kikötő kezelőjének a prezentációja tartalmazni fogja a kikötői operátorok által megvalósított kapacitás-fejlesztést és az ez irányú további fejlődési lehetőséget.

A Konstancai kikötő és a bajai kikötő 2014-ben írtak alá egy olyan együttműködési megállapodást, melynek célja a Magyarország és a Fekete-tenger közötti áruforgalom növelése, kiemelten a kikötői kooperáció területén.

(Forrás: Telegraf)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s