A TTS Csoport átvett egy magyarországi fuvarozót

Mircea Mihailescu, egy nagyon diszkrét román vállalkozó, aki 20 éve megalapította a Transport Trade Services (TTS) hajózási és logisztikai cégcsoportot, többségi részesedést vásárolt az egyik Magyarországi fuvarozó cégben, a Plimsoll Kft-ben, a németországi irányú nyitás érdekébrn. Ő egyike azon kevés román vállalkozóknak, akiknek volt bátorságuk a régióban vásárolni. A Pénzügyminisztérium adatai szerint, a TTS 2015. éves forgalma 322 millió RON volt, a nettó nyereség pedig 14 millió RON. A vállalkozó 2012-ben magához vonzott egy 12 milliós beruházást az IFC részéről, mely a Világbank befektetési részlege, majd a Világbank cserébe átvette a TTS majdnem 10%-os részét.

A mostani magyarországi akvizició része a Duna magyar-német szakasz forgalom fejlesztési stratégiájának, hiszen a Plimsoll-nak 100%-os  részesedése van a hajótulajdonos Fluviusban, mely 6 hajóval folytat fuvarozást a Dunán, de a Rajnán, Mainán, Moselen és Neckaron.

A TTS, mint a Mihailescu cég zászlóshajója, számos nagy fuvarozási vállalatot tart ellenőrzése alatt, így Románia egyik legnagyobb fuvarozó cége a hajózási és a vasúti területen. A cégcsoport a hajózást a Navrom tulajdonában levő folyami flottával végzi, a vasúti fuvarozást a Transfer International Spedition (TIS) cégével. A TTS cégcsoporthoz nyolc hajózási és kikötői cég tartózik.

(Forrás: Ziarul Financiar)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s