A konstancai kikötő a Selyemúton!

A Konstancai kikötő székhelyén tartottak egy kerekasztal beszélgetést a „Selyemút” témájában. A kikötő vezérigazgatója, Nicolae Dan Tivilichi szerint: „Az eseményt három szervezet kezdeményezte, a kikötő kezelője, Kikötői Üzleti Egyesület és a Selyemút Egyesület, akik összefogtak Kína, a Kaszpi-tenger és a Fekete-tenger körüli országok által fontosnak tartott kérdések megvitatásában.
Részt vett több mint 80 küldött a Selyemút útvonalának országaiból (Grúzia, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Türkmenisztán, Kína), valamint a Közlekedési Minisztérium, a Külügyminisztérium és különböző szervezetek képviselői.
A Konstancai kikötő már jelentős lépéseket tett az együttműködés érdekében. Együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Qingdao kikötővel, Batumi és Poti grúz kikötőkkel, Aktau Kazahsztáni kikötővel, valamint a Türkmenisztáni State Service for River and Maritime Transportation szervezettel. Jelenleg előkészítés alatt van az együttműködési megállapodás aláírása az Azerbajdzsáni Baku kikötővel.

(Forrás: Ordinea)