A Constantzai kikötőt figyelemmel kísérik a magyar üzleti körök

2019. november 19-20-án szervezte Budapesten a Cargo Kozlekedesi Kft. a NavigátorVilág Expo konferenciát, ahol a CN APM SA Constantza volt a fő támogató. A jubileumi 20. konferencia ma már referenciaként szolgál a közlekedés területén, a témák összetettek és naprakészek.

A CN APM SA jelenléte a román társaságokkal együtt a kikötői platformon és a vasúti területen azt a célt szolgálja, hogy a Constantzai kikötő növekvő gazdasági és dinamikus piacát a magyar fuvarozók és szállítmányozók figyelmében tartsa.

„A Constantzai kikötő szakosodott terminálokat kínál 140 dokknál, nagyon jó kapcsolatot a közlekedési folyosókhoz, sokféle áru üzemeltetésének lehetőségét” – mondta Alexandru Craciun, a CN APM SA Constantza kereskedelmi igazgatója.

A CN APM SA mellett, a „Constantzai kikötő magyar kapcsolatai” témájú panelbeszélgetés keretében a vitákban részt vettek azok a román gazdasági társaságok képviselői is, akik a Constantzai kikötő és a magyar partnerek közötti kapcsolatok javítása érdekében vettek részt.

Megvitatták a rendszeres konténervonalak lehetőségeit a Dunán, mint egy olyan alternatívát, amely nagyobb mennyiségek szállítását teszi lehetővé, mint a közút.

A konferencia egy szemináriummal zárult, mely a Magyarország és Románia közötti vasúti forgalomról szólt.

(Forrás: Cuget liber)