A Román Kereskedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodást javasol az Eurochambres és a Három Tenger Kezdeményezés között

A Román Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára részt vett az EUROCHAMBRES tagszervezetek főtitkárainak közgyűlésén. Az esemény napirendjén szerepeltek a Román Kamara javaslatai az EUROCHAMBRES és a Három Tengeri Kezdeményezés, valamint az európai szervezet és a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködési Szervezet (BSEC Igazgatóság) Üzleti Tanácsa közötti együttműködési megállapodás megkötésére.
Az EUROCHAMBRES több mint 20 millió vállalkozást képvisel Európában (amelynek 98% -a kkv) 45 nemzeti tagszervezetén és 1700 regionális és helyi kamaráján keresztül; a Román Kamara 1993 óta az EUROCHAMBRES tagja. A Three Seas Initiative egy elnöki szinten létrehozott, 2015-ben elindított politikai platform, amely magában foglalja az Adriai-tenger, a Balti-tenger és a Fekete-tenger közötti 12 EU-tagállamot (Ausztria, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Észtország, Magyarország, Lettország, Litvánia , Lengyelország, Románia, Szlovákia és Szlovénia). A Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködési Szervezet üzleti tanácsát 1992-ben hozták létre.
(Forrás: Cuget liber)