Danube Summit információk

A IV. Danube Summit lesz a legnagyobb nemzetközi találkozó, melyet napjainkig Konstancán szerveztek. Az eseményt június 4-6. között rendezik, és igen jelentõs a nemzetközi visszhangja. Constantin Matei vezérigazgató nyilatkozata szerint eddig 155 európai közlekedési társaság 270 résztvevõje már bejelentkezett, illetve jelen lesznek a Duna-menti országok közlekedési miniszterei, valamint nemzetközi szervezetek képviselõi. A résztvevõk 18 országból érkeznek: Ausztria, Németország, Svédország, Belgium, Bulgária, Spanyolország, Ukrajna, Horvátország, Magyarország, Hollandia, Franciaország, Szerbia, Norvégia és Nagy-Britannia.

Az esemény fontosabb témái: a dunai fuvarozás, a dunai kikötõk, infrastrukturális fejlesztése, a konténerforgalom új piacai, a hajóbiztonsági elõírások jogharmonizációja, az idegenforgalom. Bemutatják a dunai régióhoz kapcsolódó legfrissebb infrastruktúra-fejlesztési projekteket, valamint a legújabb technológiákat a navigáció, a terminálépítés és a terminálkezelés területein.

A summit kiemelten fogja kezelni a konstancai kikötõt, mind az európai áruforgalom, mind pedig a Fekete-tengeri elosztó platform szempontjából. 

Az esemény ideje alatt az új személyforgalmi terminál épületében megnyitott kiállításon megtekinthetõek lesznek különbözõ logisztikai készletezési berendezések, bonyolult tengeri jelzõ berendezések és globális logisztikai szolgáltatások.

(Cuget Liber, 2008. május 29.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s