A Duna-Fekete-tenger csatorna bekerül a turisztikai kínálatba

Egy német nyugdíjas mérnökökből álló csoport látogatta meg a Duna – Fekete-tenger csatorna Agigea-zsilipet. “A Csatornánk Európa legnagyobb hidrotechnikai építménye és a harmadik legnagyobb a világon” tájékoztatta a látogatókat Daniel Georgescu vezérigazgató kiemelve, hogy Csatorna üzembe helyezése óta 245.330 zsilipelést végeztek.
Az újságírói kérdésekre válaszolva, a vezérigazgató beszélt a turizmus tervezett fejlesztéséről, az Agigea – Murfatlar közötti járat megszervezésének köszönhetően, a Murfatlari hajó állomás közeli befejezéséről. 2019 nyarán legalább két hajó járatot szeretnének hetente Agigea-ról Murfatlarra, ahonnan busszal viszik tovább (a Tropaeum Traiani emlékműhöz, a Kréta-templomhoz, a Dervent és a Szt. András kolostorokhoz). Agigea és Cernavoda között a sétahajók díja mindösszesen 100 Euró.
A Duna – Bukarest csatornára hivatkozva, a vezérigazgató kijelentette, hogy változatlanul a Csatornát kezelő Nemzeti Társaság koncessziójában van, de a megvalósításra vonatkozó végső döntés még nem született.
(Forrás: Cuget liber)