A tengeri és folyami kalauzolási tevékenység

A május 22-i román Hivatalos Közlönyben közzétették a román közlekedési, infrastrukturális és kommunikációs miniszterének azon rendeletét, mely újra szabályozza 2021. január 1-jétől a kötelező kalauzolási tevékenységet és annak módját a román tengeri és folyami vízi utakon.
A Constantzai kikötőben is kötelező a kalauzolási tevékenység (a történő be- és kilépésnél, a kikötői tranzitnál, a csatornára való be- és kilépésnél, a kikötőn belüli manőverezésnél), mely tevékenységre a Kikötőt kezelő nemzeti részvénytársaság (CN APM SA Constantza) végzi, a saját állományban lévő révkalauzokkal.
A Duna – Fekete-tenger- és a Poarta Alba – Midia-Navodari hajózható csatornákon a kötelező szolgáltatást 2020. január 1-től a csatornákat kezelő nemzeti részvénytársaság (CN ACN SA) végzi, ugyancsak a saját állományban levő révkalauzokkal.
A Sulina és Braila kikötők közötti szektorban (Sulina, Tulcea, Galati és Braila kikötőkben) a kötelező szolgáltatások a Galati-i Alsó-Dunát Kezelő Autonóm Igazgatóság (AFDJ) végzi.
(Forrás: Ziua de Constanta)